zaterdag 1 december 2012

Kraamcadeautje

Voor de zoon van onze buren die zelf ook weer een zoon kreeg maakte ik dit kleinigheidje om mee te sturen met het geboortekaartje. Grote broer had namelijk min of meer geëist dat zijn broertje of zusje een gehaakt mutsje van mij kreeg toen ik een middagje op hem had opgepast. Nu kon ik toen nog niet zo lang haken.. dus het mutsje werd op de lange baan geschoven.. in de trant van; komt wel een keer. Maar de uitgerekende datum kwam steeds dichterbij.. en op de dag zelf had ik nog geen mutsje.. dus ik ben als een gek aan de slag gegaan.


Ik gebruikte dit patroon en stopte bij toer 4 met meerderen. Ik gebruikte Creme de la Creme haakkatoen (kocht ik hier) en haakte dat met naald 4,5. Ik haakte er daarna nog 9 toeren volgens 'Row 6' aan. Oortjes heb ik weggelaten.. eerder haakte ik een proefversie.. en vond de oortjes toch minder leuk staan. Wel haakte ik uit mn hoofd een wit sterretje voor erop bij om het mutsje te versieren.Er zat ook een vogelrammelaar bij, maar die verdient een eigen blogpost.. dus die laat ik binnenkort zien!

Om het cadeautje af te maken maakte ik er een label bij (hier het patroon) met de eerste letter van zijn naam.
(Ik vond de ronding van de tag niet mooi, dus ik haakte er een extra rijtje vasten bovenop)


En dan uiteraard het kaartje om de ouders en het broertje te feliciteren met hun gezinsuitbreiding!Gemaakt met restjes My Mind's Eye - Follow your heart - Be happy
(Geweldige mooie lijn.. binnenkort meer werkjes met dit papier!)

1 opmerking:

Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Nog leuker dat je een reactie achter wilt laten... of misschien ben je gewoon nieuwsgierig naar wat anderen zeggen.. kan ook natuurlijk! :-)