zaterdag 24 november 2012

Eerste keer met zpagetti

Al sinds het zpagetti garen te koop is en ik een gehaakte poef zag wist ik; die wil ik ook! Natuurlijk kan ik hem kopen.. maar das lang niet zo leuk :) Steeds stelde ik het beginnen eraan uit (nu nog) want; ik vind het zpagetti garen veel te duur. En helaas is de voorraad grijze t-shirtjes om het garen zelf te maken, niet groot genoeg.. Tot ik bij de action de bollen zpagetti zag liggen, voor een spotprijsje (2,80 uit mn hoofd)! Ik kocht het hele schap leeg en besloot iets kleins te maken om het te proberen.


Ik haakte een hartje.. en dat was eigenlijk best leuk! Het is even wennen, zoveel kracht moet je zetten om het draad door te kunnen halen.. maar het resultaat is super!
...Nu de poef nog...Het hartje haakte ik als volgt;
1. Haak 4 lossen, maak een cirkel door een halve vaste in de eerste losse
2. Haak achtereen: 4 lossen, 2 dubbele stokjes, 2 stokjes, 1 losse, 1 driedubbelstokje, 1 losse, 2 stokjes, 2 dubbele stokjes, 3 lossen, 1 halve vaste.
3.Afhechten en evt. draadjes aanhechten om er een hanger van te maken.

1 opmerking:

  1. Nou ik heb m gemaakt hoor, spierkracht voor nodig maar erg leuk.
    Dank je wel

    BeantwoordenVerwijderen

Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Nog leuker dat je een reactie achter wilt laten... of misschien ben je gewoon nieuwsgierig naar wat anderen zeggen.. kan ook natuurlijk! :-)