zaterdag 1 februari 2014

Col + patroontje

Het sjaaltje wat ik eerder voor mezelf haakte.. is natuurlijk heel schattig, en staat heel leuk..
maar echt warm houdt het je natuurlijk niet.Tijdens een tripje naar Rotterdam, reed ik een stukje door naar Delft voor Atelier Kleurrijk Vilt.
Op de website had ik gezien dat de het beroemde Stylcraft special dk verkopen.. en dat wilde ik wel eens met eigen ogen zien, want het zou niet de eerste keer zijn dat ik online wat garen bestel, en de kleuren niet overeenkomen met wat ik geleverd heb gekregen.
Het garen is werkelijk prachtig van kleur, maar een stuk dunner dan ik verwacht had.. maar het haakt heerlijk weg.. dus mij hoor je niet klagen.

Toen ik wilde afrekenen viel mijn oog op een paar joekels van bollen garen. Roma Big.. genoeg garen voor één col. Nou kijk.. precies wat ik nodig heb dus.. beetje grovere draad, mooie grote steken.. moet lukken.

Aangezien mijn jas helemaal zwart is, wilde ik een lekker opvallende col.. dus ik koos voor knalrood. Ik heb eigenlijk niks in rood..dus ook mijn man was even met zn ogen aan het knipperen toen hij de col zag.

Ik had werkelijk geen idee welke haaksteek ik wilde gebruiken... dus ik besloot het te gaan breien.


Ja, je leest het goed. Breien.

Ik die een hekel heeft aan breien, besloot te gaan breien.Het stelde eigenlijk niks voor.. ik zette 22 steken op, en breidde steeds 1 rechts, 1 averechts.
Maar wat gaat breien traaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag..... ik had er het geduld niet voor..

Ik besloot aan het andere einde van de bol te beginnen met een gehaakte versie*.. en die was zooo af..
Ben er heel blij mee.. maar voor mij geen breisels meer, hihi.Mini patroontjeDubbele col, met 1 bol Roma Big en haalnaald 12.
*17 lossen, 1 st in derde losse vanaf de naald. Stokjes tot het einde.
3 lossen, keren, stokjes tot het einde.
Herhalen tot je bol op is (wel stukje draad overlaten).
Dan de boven en de onderkant aan elkaar haken met halve vasten.

1 opmerking:

Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Nog leuker dat je een reactie achter wilt laten... of misschien ben je gewoon nieuwsgierig naar wat anderen zeggen.. kan ook natuurlijk! :-)