maandag 13 januari 2014

Liv 1 jaar!

Wauw.. vandaag is mijn jongste dochter 1 jaar geworden... het klinkt zo weinig, zo klein.. weer een jaar voorbij. En tegelijkertijd.. een jaar.. een heel jaar.. dat nooit meer terug komt.


Lieve Liv,
Eén jaar ben je nu.. zo zorgeloos als dat je dezer dagen bent, zo zorgeloos was jouw begin niet. Na een goede zwangerschap van 39 weken en 6 dagen kwam je ter wereld. Rond middernacht herkende ik de eerste weeën.. en 2 uur 16 minuten later was je er al. Je gaf me een flinke weeënstorm en maakte het jezelf nogal moeilijk door in het vruchtwater te poepen. Met de ambulance werd ik naar het ziekenhuis gebracht voor een keizersnede, áls je nog in leven zou zijn als we in de verloskamers aankomen. De verloskundige dacht dat we je kwijt waren, maar de echo liet gelukkig anders zien. Mama moest flink haar best doen om jou eruit te krijgen, en de OK werd al klaargemaakt.. maar ik moest en zou je zelf ter wereld brengen. En twee persweeën later was je er, mooi roze en heel hard schreeuwend. Even iedereen laten weten dat je er bent!

Tegenwoordig observeer je het liefst. Je bent een heel rustig kindje, dat liever aan de zijlijn kijkt naar wat anderen doen. Tot je denkt dat er ruimte voor je is, en dan kruip je razendsnel naar de actie. Even jouw aandeel in het spelletje leveren.
Maar pas op als je geen aandacht krijgt.. dat laat je namelijk niet over je heen gaan!

Naast je verjaardag hebben wij ons eigen feestje. Namelijk één jaar borstvoeding! Wat ben ik trots op ons. Ik kon hier alleen maar van dromen.. bij Faye wilde het gewoon niet. Ik was veel te onzeker en Faye was ontzettend eigenwijs (is ze nog). Dus ik wilde dit zo graag..ik wilde zo graag een baby aan de borst. En jij hebt me dat gegeven. De eerste week, de eerste maand, het eerste half jaar.. en nu kunnen we zeggen.. het eerste jaar borstvoeding. We hebben het gewoon geflikt samen!

Bedankt, Liv, dat we dit jaar met jou mee mochten maken en dat we door jou een stukje bewuster zijn geworden van onszelf en de wereld. Ik sta te trappelen voor het volgende jaar samen met jou!

Dikke kus, mama.3 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met je kleine mini-me

  Wat een geweldige foto's dit

  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. veel geluk samen voor jullie 4tjes, gewoon zo doorgaan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met haar eerste verjaardag!
  Mooie foto's ook!

  BeantwoordenVerwijderen

Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Nog leuker dat je een reactie achter wilt laten... of misschien ben je gewoon nieuwsgierig naar wat anderen zeggen.. kan ook natuurlijk! :-)